Location - Datça'ya Nasıl Ulaşırım?
Transport by road
Marmaris : 70 Kilometer Ankara : 825 Kilometer İstanbul : 882 Kilometer İzmir : 342 KilometerTransport by sea
Bodrum : 1 Gün (by Ferryboat) Simi : 3 Saat (by Ferryboat) Rodos : 3 Gün (by Ferryboat)Transport by air
Dalaman Airport Bodrum Airport Rodos AirportDatça Town Center, Datça Koy ve Plajları, Datça'da Gezilecek Görülecek Yerler
Taşlık Beach
100 MeterOtelimiz Taşlık plajına yürüme mesafesindedir. Taşlık Plajı, Datça Limanı ile Ilıca arasında yer alıyor. Bu nedenle de kuzey rüzgarları buraya hiç uğramıyor, hep sakin kalıyor. Denizin dibi ve plaj, çakıl ve kum karışımı. Taşlık Plajı’nı ilginç kılan özellik, denizin dibinde Ilıca göl denilen şifalı suların kaynadığı bir göletin olması. Bununla birlikte liman kısmında yer alan kayaların içinden çıkan ve denize akan tatlı su, bu bölümde az tuzlu bir alan oluşmasına neden oluyor. Taşlık Plajı, Datça’nın en çok rağbet gören plajlarından biri. Buraya gelenler, denizden çıktıktan sonra, bahsetmiş olduğumuz göletten akan suyun altında tuzlarından arındırıyorlar kendilerini. Bir nevi vücutlarına doğal masaj yaptırıyorlar aslında. Eğer yolunuz Datça’ya düşerse, eşsiz güzellikteki Taşlık Plajı’nı mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.
Marina
750 MeterGünübirlik tur teknelerinin çıkış noktası olan Datça Limanı; çevresindeki balık lokantaları, barları ve kafeleri ile birlikte ilçeye tatil için gelenlere keyifli saatler geçirme fırsatı sunuyor. Yerel halkın ve bölgeyi iyi tanıyan gezginlerin sıklıkla uğradığı liman bölgesinin yürüyüş yolları heykellerle süslenmiş. Anfitiyatroya giderken görebileceğiniz aslan heykeli ve Demeter büstü 1850’de Knidos’tan İngiltere’ye götürülerek, British Museum’da sergilenen orijinallerinin aslına uygun kopyaları. Limanın ortasında yer alan bir diğer heykel ise bir dönem ilçenin maskotu haline gelen fok Badem’e ait. Limanda bulunan tüm eserler, Datça Belediyesi tarafından Elbruz Denge’ye yaptırılmış.
Kargı Beach
1 KilometerDatça merkezine yaklaşık 3 km uzaklıkta yer alan Kargı Koyu, hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Görülesi bir manzaraya ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan koy, merkeze yakın olması sebebiyle de sıklıkla tercih edilmektedir. Datça merkezden yürüyerek yaklaşık yarım saatte ulaşılabilen Kargı Koyu’na sıklıkla düzenlenen minibüs seferleriyle de ulaşmak mümkündür. Bünyesinde şezlong ve şemsiyelerle donatılmış güneşlenme terası, iskele ve kafe-restoran da bulunan koyda lezzetli yemeklerin tadına bakabilir, gün boyu güneşin keyfini çıkarırken berrak denizinde serinleyebilirsiniz. Yaz sezonunda oldukça ilgi gören ve kalabalık olan koy kış aylarında ise oldukça sakindir
Kumluk Beach
500 MeterDatça Merkez’de denize girebileceğiniz güzel plajlardan biri Kumluk Plajı. Hastaneönü Plajı’ndan kıyı boyunca limana doğru yürüdüğünüzde karşınıza çıkan Kumluk Plajı, Kazım Yılmaz İlkokulu’nun yanından başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam ediyor. İsminin hakkını veren plajın tamamı kum ve denizi ise oldukça sığ. Yavaş yavaş derinleşmesinden dolayı özellikle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için Kumluk Plajı’nın oldukça ideal olduğunu söyleyebiliriz.
Hastane Altı Beach
1 KilometerAdını ise Datça Devlet Hastanesi’nin yanında bulunmasından dolayı almıştır. Hastane Altı Plajı'nda engelli rampaları , Datça Belediye’nin hizmet verdiği şemsiye, soyunma kabini ve duş bulunmaktadır. Ayrıca sörf için uygundur. Hastane Altı Plajı'nın üst kısmından Sevgi Yolu geçmekte ve trafiğe kapalıdır. Sahil boyunca yeme içme yerleri konaklama tesisleri vardır.
Hayıtbükü
29 KilometerDatça'nın son zamanlarda en uğrak noktalardan biri olan Hayıtbükü, Datça merkezden 17 kilometre kadar uzakta yer alıyor. Benzersiz manzara yol boyunca sizlere eşlik ediyor. Yolun sonuna geldiğinizde ise muhteşem sahil sizleri karşılıyor. Yeşilin her tonu ile masmavi gökyüzünü ve denizi birleştiren Hayıtbükü, hayal edilen tatili de adeta ayaklarınızın altına seriyor. Tatil cenneti olarak kabul edilen Hayıtbükü'nde, Ege Denizi Akdeniz'le buluşuyor.Eşsiz tatil ayrıcalığından yararlanmak için tatil rotanızı Hayıtbükü'ne çevirebilirsiniz. Tatilcilerin gözdesi haline gelen Hayıtbükü, sakin ve sessiz olması ile de dikkatleri üzerine topluyor.
Ovabükü
29 KilometerHayıtbükü’ne komşu olan diğer koy ise Ovabükü daha geniş bir koy olması ile birlikte ufuk hattı Akdeniz’e açılıyor. Dolayısıyla açık deniz ferahlığına sahip bir koydur. Palamutbükü limanının 3,5 deniz mili doğusunda, güneye doğru uzanan Adatepe burnunun kuzey doğusunda, olağan üstü bir güzellikteki Ovabükü yer almaktadır.Tatil yapmaya gelenlerin mevsimleri hiç kuşkusuz, diğer tatil yerlerinde olduğu gibi yaz mevsimidir. Oysa ki gidip Datça’da yaşayan, bu beldeyi az çok bilen birine sorarsanız, size Datça’nın en güzel zamanının ağustos ayından sonra olduğunu söyler.
Datça Ovabükü’nün kıymetini bilenlere göre burada bir yaz biter, bambaşka bir yaz başlar. Şubat sonlarında çiçekler açmış badem ağaçlarının görüntüsünü veren Datça Ovabükü yarım adanın gizlenmiş 3 koyundan biridir.
Palamutbükü
35 KilometerDatça’nın en güzel koylarından biri olan Palamutbükü, mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu eşsiz noktalardan biridir. Palamutbükü’nün sahip olduğu kıyılar bir akvaryumu hatırlatır insana. Denizin tertemiz olması, suyun içini rahatlıkla görebilmenizi sağlar. Palamutbükü’nün sahili uzundur. Deniz kıyısı boyunca çay bahçeleri ve lokantalar sıralanmıştır. Ve sizleri denize davet eden şezlonglar Palamutbükü otellerinin birinde konaklamanın en güzel yanı, bu benzersiz denizde kulaç atmaktır. Yorgunluğunuzun, plaja daha ilk adım attığınızda yok olduğunu hissedeceksiniz. Huzurlu ve dingin bir tatil isteyenlerin ilk adreslerinden biri olan bölgede birçok otel bulunmaktadır. Palamutbükü otel rezervasyonunuzu hemen yaptırıp, bu büyüleyici denize sahip olan bölgede uzun bir tatil geçirebilirsiniz.
Knidos Antik Kenti
44 KilometerMuğla İli, Datça İlçesi, Reşadiye Yarımadası’nın en uç kısmında Ege ve Akdeniz'in birleştiği noktada Tekir Burnu üzerinde yer alan Knidos antik kenti Batı Anadolu kıyı kentlerinin önemli merkezlerindendir. Şehir, anakara ve “Kap Krio” olarak adlandırılan ada kısmı olmak üzere iki bölümden meydana gelmektedir. Knidos, Strabon’un da belirttiği üzere, bir “çifte kent” görünümünde olup arazinin dağlık yapısından dolayı teraslanmıştır. Ada ile kara parçası arasındaki deniz sonradan doldurulmuş, böylece iki ayrı liman elde edilmiştir. Bunlardan, kuzeyde daha küçük olana Kuzey Limanı denmiştir. Bu liman askeri amaçlı kullanılmıştır. Diğer yandaki güney limanı ise ticaret gemilerine ayrılmıştır. Bugün buradaki liman ağzını kapayan mendirek kalıntıları ile kuzey limanındaki kule görülebilir. Knidos kenti Hippodamos’un ızgara plan düzenine göre kurulmuştur. Bundan dolayı doğu-batı doğrultusunda birbirine paralel dört geniş cadde, kuzey-güney doğrultusundaki dik bir cadde ile kesişmiştir. Arazi konumuna uygun biçimde cadde ve sokaklar bazen merdiven, bazen de dik olarak birbirini kesmişlerdir.